НБУ знає, як контролювати електронні гроші

П'ятниця, 4 березня 2011, 18:30

Нацбанк встановив, що сума електронних грошей на електронному пристрої, що не може поповнюватися, не повинна перевищувати 2000 гривень.

Про це йдеться в постанові Національного банку від 04 листопада 2010 року № 481, яку зареєстровано Міністерстві юстиції 24 грудня.

Реклама:

Цим документом, правління Національного банку затвердило нову редакцію Положення про електронні гроші в Україні.

Згідно з документом, сума електронних грошей на електронному пристрої, що може поповнюватися, не повинна перевищувати 8000 гривень.

НБУ відзначає, що випуск електронних грошей в Україні мають право здійснювати лише банки. Емітенти мають право здійснювати випуск електронних грошей, виражених лише в гривнях.

"Емітент зобов'язаний забезпечити, щоб сума випущених ним електронних грошей не перевищувала суми отриманих ним від користувачів та агентів (крім агента з поповнення) готівкових або безготівкових коштів та суми отриманих агентом з поповнення готівкових коштів, які мають бути перераховані емітенту", - йдеться в положенні.

"Вимоги Положення не поширюються на діяльність осіб, які здійснюють випуск та/або обслуговування таких наперед оплачених карток одноцільового використання: дисконтних карток торговців, карток автозаправних станцій, квитків для проїзду в міському транспорті тощо, які приймаються як засіб платежу виключно їх емітентами", - наголошується в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!