Україні загрожує штраф за черговий зрив термінів постачання БТР?

П'ятниця, 4 березня 2011, 09:52

Українська сторона, всупереч попереднім обіцянкам, досі не здійснила поставку до Іраку пробної партії бронетранспортерів БТР-4Е в рамках підписаного в 2009 році контракту на 420 машин вартістю 457 млн. доларів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на високопоставлене джерело в державному концерні "Укроборонпром".

"Дата постачання поки не ясна", - заявив співрозмовник видання.

Інформацію про зрив поставок в лютому підтвердив колишній глава компанії "Укрспецекспорт" (2005-2010 роки) Сергій Бондарчук.

Реклама:

"Іракська делегація, яка повинна здійснити приймання БТР, поки не приїхала до України. За моїми даними, з 1 березня починається нарахування штрафних санкцій Україні у зв'язку із невиконанням умов контракту", - повідомив він.

Офіційно в "Укроборонпромі" ситуацію не коментують - інформаційний запит, направлений керівництву компанії на початку тижня, залишився без відповіді. Глава концерну Дмитро Саламатін також відмовився підтвердити або спростувати ці відомості.

"У контракті є пункт про нерозголошення, тому я не можу давати будь-які коментарі без згоди іракських партнерів", - заявив він.

При цьому він висловив упевненість, що іракський контракт, безсумнівно, буде виконаний, і закликав ЗМІ не зривати його дотримання.

Як відомо, це не перший зрив термінів постачання БТР-4Е до Іраку.

Спочатку передбачалося, що вони повинні бути направлені до кінця 2010 року, потім Київ домовився із Багдадом про відмову від штрафних санкцій за умови, що техніка буде здана замовникові до початку березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!