"БТА Банк" відсудив у казахського олігарха 1,5 мільярда

Середа, 23 березня 2011, 11:51

Господарський суд Києва 22 березня задовольнив позов БТА Банку - Казахстан, про стягнення з ТОВ "ГМСІ" - Україна, близько 1,5 мільярда гривень збитків.

Про це повідомляє прес-служба "Ілляшев та Партнери".

"Зазначені 1,5 мільярда гривень будуть в порядку регресу стягнуті з попереднього керівництва ГМСІ", - коментують ситуацію в "Ілляшев та Партнери". 

Раніше Господарський суд Києва виніс рішення про визнання за "БТА Банком" права власності на 99,99% часток статутного капіталу ГМСІ. Після винесення ухвали у справі апеляційною інстанцією рішення суду вступило в законну силу і БТА призначив нового директора ГМСІ.

Реклама:

"Звільненого директора Олега Дрюкова буде притягнуто до відповідальності перед правоохоронними органами в рамках як вже порушених за фактом розкрадання коштів кримінальних справ, так і в рамках нових справ за фактами сьогоднішніх його незаконних дій, наприклад, з відмови передачі новому керівнику документів компанії", - зазначають у "Ілляшев та Партнери".

ТОВ "ГМСІ" було структурою, близькою до оголошеного в міжнародний розшук Мухтару Аблязову, який Казахстаном, Росією та Україною звинувачується у скоєні ряду злочинів, пов'язаних з розкраданням коштів казахського банку в сумі більше 10 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!