Популярність сiльгосптехнiки в Українi зросла через дорогі харчі

Вівторок, 22 березня 2011, 19:58

Обсяг зовнiшньої торгiвлi сiльськогосподарською технiкою в Українi в сiчнi-лютому 2011 року збiльшився в 2,3 разу порiвняно з аналогiчним перiодом 2010 року.

Повiдомляє асоцiацiя "Український клуб аграрного бiзнесу", передає "Інтерфаксз- Україна".

Експорт сiльськогосподарського обладнання за цей перiод зрiс на 14%, тодi як iмпорт тiєї ж продукцiї збiльшився на 181%.

Лiдерство у зовнiшнiй торгiвлi за кiлькома показниками утримують трактори. Зокрема, близько 50% вартостi iмпорту i 35% вартостi експорту сiльгоспобладнання в сiчнi 2011 року становлять колiснi трактори.

Реклама:

Крiм того, вiдзначено значне зростання обсягiв зовнiшньої торгiвлi тракторами: з початку року обсяги експорту зросли на 144% порiвняно з 2010 роком, а обсяги iмпорту збiльшилися на 225%.

За лiдером iдуть зернозбиральнi комбайни, але тiльки у сферi iмпорту - поточного року їх завезено до України на 52% бiльше в грошовому еквiвалентi, нiж минулого року.

У повiдомленнi наголошується, що попит на сiльськогосподарську технiку значно зрiс в останнi мiсяцi не тiльки в Українi.

На думку експерта аграрних ринкiв УКАБ Тараса Висоцького, швидке зростання попиту на сiльгосптехнiку викликане, насамперед, рiзким пiдвищенням цiн на продукти харчування, що значно полiпшило фiнансову ситуацiю сiльськогосподарських виробникiв.

У свою чергу, це призвело до збiльшення iнвестицiй у високоефективну сiльськогосподарську технiку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!