Україна відновила експорт електроенергії до Білорусі

П'ятниця, 4 лютого 2011, 12:07

Державне підприємство "Укрінтеренерго" 4 лютого відновило експорт електроенергії до Білорусі.

Про це заявив директор "Укрінтеренерго" Максим Кучер, повідомляє агентство "Інтарфакс-Україна".

"У нас все уже добре. Експорт (до Білорусі) відновили", - підтвердив він.

За словами керівника "Укрінтеренерго", відновлення експорту стало можливим після узгодження з білоруською стороною ціни електроенергії.

Реклама:

Інформоване джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості підтвердило агентству відновлення експорту електроенергії до Білорусі, уточнивши, що завантаженість лінії на сьогодні становить 150 МВт.

За його словами, найближчим часом очікується збільшення завантаження лінії.

Як повідомлялося, експортні комерційні поставки електроенергії до Білорусі були припинені в січні 2011 року через неузгодженість у питанні ціни.

За словами першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, який коментував припинення поставок електроенергії до Білорусі, "білоруську сторону не влаштовує ціна, у них є більш вигідне, на їхню думку, альтернативну пропозицію з Росії".

Українська сторона пропонувала здійснювати експортні поставки електроенергії за цінами, які склалися на внутрішньому ринку України, уточнив Клюєв, додавши, що Україна продавати електроенергію в збиток собі не буде.

Україна в 2010 році збільшила поставки електроенергії до Білорусі в 2,4 разу (на 1 млрд. 727,9 млн. кВт-год) - до 2 млрд. 940,8 млн. кВт-год.

Частка експорту електроенергії до Білорусі в загальному обсязі експортованої електроенергії за підсумками 2010 року склала 69,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: