Німецькі підприємства закриваються через діоксин в м'ясі і яйцях

Середа, 5 січня 2011, 19:46

Після виявлення діоксину у м'ясі курки та курячих яйцях у федеральних землях Німеччини Нижня Саксонія, Північний Рейн-Вестфалія, Гамбург і Саксонія-Анхальт багато підприємств були тимчасово закриті, а кури забиті.

Про це повідомляють німецькі ЗМІ, передає агентство ЛІГАБізнесІнформ.

Передбачається, що діоксин містився в жирних кислотах, призначених виключно для технічних цілей, які були перероблені в кормовій жир одним з великих підприємств-виробників кормів в землі Шлезвіг-Гольштейн. Таким чином, цей корм був поставлений багатьом підприємствам в 4 землях Німеччини, що розводять курок, індичок і свиней.

Наприклад, лише тільки в Нижній Саксонії 1000 підприємстам заборонено тимчасово продавати свою продукцію. За оцінками Німецької асоціації фермерів (DBV), кожне підприємство недоотримає до 20 тисяч євро.

Реклама:

У той же час, Німецька асоціація фермерів заявляє, що небезпеки для споживачів немає. За її даними, з продажу були відкликані всі партії "забрудненої" продукції. Нагадаємо, результати аналізів німецьких фахівців показали, що гранична норма діоксину, встановлена в ЄС, у м'ясі птиці та яйцях була перевищена більш ніж вдвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: