Україна знову вийшла у платіжний "мінус"

Четвер, 25 листопада 2010, 16:27

Дефіцит платіжного балансу України у жовтні 2010 року склав 578 млн. доларів, тоді як у вересні він був зведений з профіцитом 1,241 млрд. доларів.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

За даними Нацбанку, дефіцит поточного рахунку у жовтні зріс до 907 млн. доларів із 194 млн. доларів у вересні, тоді як профіцит фінансового рахунку за цей період скоротився із 1,435 млрд. доларів до 329 млн. доларів.

Згідно із повідомленням, у січні-жовтні 2010 року профіцит платіжного балансу склав 5,863 млрд. доларів, у тому числі дефіцит поточного рахунку - 1,809 млрд. доларів і профіцит фінансового рахунку - 7,672 млрд. доларів.

Реклама:

"На відміну від попередніх місяців приплив капіталу за фінансовим рахунком був недостатнім для повного покриття дефіциту поточного рахунку. Сформоване в результаті негативне сальдо зведеного платіжного балансу фінансувалося за рахунок резервних активів, обсяг яких на 1 листопада 2010 року скоротився до 34,3 млрд. доларів (5,8 місяців імпорту товарів і послуг майбутнього періоду)", - наголошується в повідомленні.

Нацбанк також вказує, що зростання дефіциту поточного рахунку в жовтні було досить очікуваним і стало результатом, в першу чергу, збільшення обсягів поставок природного газу та сезонного скорочення профіциту торгівлі послугами.

"Тривала тенденція погіршення стану поточного рахунку - кумулятивний за останні 12 місяців дефіцит зріс до 2,8 млрд. доларів (що складає близько 2% ВВП)", - наголошується в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!