Путін відмовився знизити ціну на газ для України

Середа, 27 жовтня 2010, 20:32

Прем'єр-міністру Миколі Азарову не вдалося умовити російського колегу Володимира Путіна піти на зниження ціни на газ для України.

Про те, що переговори з цього питання зайшли в глухий кут, повідомив журналістам міністр енергетики РФ Сергій Шматко після закінчення засідання Комітету з питань економічного співробітництва україно-російської міждержавної комісії, пише газета "Дело".

"Прем'єр-міністри на цю тему нічого не сказали, в яке становище ви ставите мене? - сказав Шматко.

На уточнюючі питання журналістів міністр енергетики РФ відповів, що позиція Росії в цьому питанні не змінилася - Росія вважає формулу ціни на газ справедливою.

Реклама:

За його словами, якщо Україна хоче домогтися зміни ціни на газ, вона повинна продемонструвати готовність піти на суттєві поступки Росії.

Він також дав зрозуміти питання ціноутворення мають вирішувати господарюючі суб'єкти - "Газпром" і "Нафтогаз".

Як повідомлялося, напередодні засідання Комітету Микола Азаров заявляв, що угода щодо постачання російського природного газу, укладена попереднім урядом, у силу низки обставин не відповідає чинному законодавству України.

"Реалії ринку змінилися, тому й базова угода і формула визначення ціни вимагають перегляду. Крім цього, Україна приєдналася до Європейської енергетичної хартії і прийняла закон про ринок газу. Відповідно, змінилася і міжнародно-правова і внутрішня законодавча база, що враховувалися до свого часу під час укладення та виконання угод про постачання і транзит газу", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!