Росіянам не терпиться перевірити українські молокозаводи

Середа, 27 жовтня 2010, 16:08

Россільгоспнагляд чекає від ветеринарної служби України новий список м'ясо- і молокопереробних підприємств, які будуть рекомендовані для поставок продукції в Росію.

Про це пише газета "Дело" із посланням на прес-службу Россільгоспнагляду.

Згідно із повідомленням, нещодавно ветслужба Україна відкликала власні акти перевірок м'ясо- і молокопереробних підприємств у зв'язку з їх невідповідністю російським ветеринарно-санітарним вимогам і нормам.

Ця невідповідність було виявлено в ході спільної інспекції у вересні 2010 року.

Реклама:

"Россільгоспнагляд має отримати оновлений список підприємств України, зацікавлених у поставках тваринницької продукції до Росії, і гарантії ветеринарної служби України про їх відповідність російським ветеринарно-санітарним вимогам і вимогам Митного союзу, згодом ці підприємства будуть проінспектовані за участю фахівців Россільгоспнагляду", - йдеться в повідомленні.

Питання взаємодії ветеринарних служб двох країн були обговорені у ході проведеного нещодавно візиту керівника Россільгоспнагляду Сергія Данкверта на Україні, де він зустрівся з міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком та головою Державного комітету ветеринарної медицини Іван Бісюк.

На зустрічі також обговорювалися питання транзиту тваринницької продукції через територію Росії до Казахстану з підприємств України, не атестованих Россільгоспнаглядом і не включених станом на 1 липня 2010 року до реєстру підприємств, що мають право на експорт продукції на територію Митного союзу.

Крім того, ішлося про взаємне зближення позицій України з позиціями країн-членів Митного союзу.

Сторони домовилися про необхідність проведення в першій декаді листопада 2010 року наради глав ветеринарних служб України та країн-членів Митного союзу для вирішення питань, не врегульованих законодавством СНД і Митного союзу.

У ході цієї зустрічі планується підписати протокол між ветеринарними службами країн-членів Митного союзу і України, який передбачатиме механізм зближення процедур з безперешкодного переміщення тваринницької продукції.

Россільгоспнагляд також повідомив, що за підсумками перевірок рибопереробних підприємств України прийнято рішення включити в список постачальників в РФ 6 з 8 проінспектованих підприємств.

Цей список підлягає узгодженню з членами Митного союзу.

Два підприємства можуть бути включені в затверджений список після усунення на них раніше виявлених порушень та надання гарантій безпеки ветеринарною службою Україна, пояснює служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!