Литвин: зміна керівника податкового комітету логічна

П'ятниця, 24 вересня 2010, 09:04

Голова Верховної ради Володимир Литвин вважає логічним, якщо парламентські комітети економічного блоку очолюють депутати від коаліції.

Про це він сказав у четвер в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє агентство "Українські новини".

"Якщо виходити з формальної логіки, то ніде не прописано, що ця посада (голови комітету з податкової і митної політики) за опозицією. Навпаки, провідні комітети економічного профілю повинні бути, і це логічно, за більшістю", - сказав Литвин.

Спікер вважає, що у випадку якщо відповідні комітети очолюють депутати від коаліції, це гарантує ефективне співробітництво Ради й Кабінету міністрів.

Реклама:

"А опозиції слід мати в першу чергу комітети, які забезпечують публічність, здійснюють контрольні функції", - додав він.

Литвин зазначив, що право ініціювати відкликання голови комітету мають члени відповідного комітету, і депутата Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергія Терьохіна було відкликано з посади голови податкового комітету саме з ініціативи його членів.

"Зрозуміло, що таким рішенням Верховна рада дала козир у руки опозиції й можливість говорити про те, що обмежуються права опозиції", - сказав голова Ради.

При цьому спікер підкреслив, що фракція БЮТ одержала керівництво в комітеті з питань свободи слова й інформації після того, як Терьохіна було звільнено з посади голови податкового комітету.

Як повідомлялося, у четвер Рада відкликала Терьохіна з посади голови парламентського комітету з питань податкової й митної політики й обрала на цю посаду депутата від фракції Партії регіонів Віталія Хомутинніка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!