Жеваго не відпускає радника Януковича

Четвер, 27 травня 2010, 20:19

Акціонери гірничорудної компанії Ferrexpo Plc з активами в Україні схвалили пропозицію ради директорів про виплату акціонерам за підсумками 2009 року фінальних дивідендів у розмірі 0,033 дол. на акцію.

Про це йдеться в біржовому повідомленні компанії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Сума нарахованих дивідендів відповідає рівню проміжних дивідендів за першу половину 2009 року і фінальних дивідендів за другу половину 2008 року.

Акціонери також підтримали всі інші питання, винесені на збори, при цьому мінімум голосів "за" становив 99,33%.

Реклама:

Зокрема, аудитором знову буде компанія Ernst&Young, а одним з директорів переобрано екс-міністра фінансів, директора ТОВ "Морган Стенлі Україна" і позаштатного радника президента України Ігоря Мітюкова.

Окрім цього, акціонери знову надали компанії право ринкового викупу до 10% її акцій.

Ferrexpo plc котирується на Лондонській фондовій біржі з червня 2007 року. Український бізнесмен Костянтин Жеваго володіє 51% Ferrexpo plc, власник 25% - компанія BXR Group Limited, яка є мажоритарним акціонером найбільшої в Центральній Європі вугільної компанії New World Resources NV  в Нідерландах.

Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,31% акцій основного активу - Полтавськго ГЗК.

Комбінат спеціалізується на видобутку залізної руди кар'єрним способом.

Ferrexpo 2009 року через погіршення світової кон'юнктури скоротила чистий прибуток в 4,4 рази у порівнянні з 2008 роком - до 70,998 млн. дол., тоді як її доходи зменшилися на 41,9% - до 648,667 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!