Головним борцем з монополіями знову буде Костусєв?

Понеділок, 29 березня 2010, 09:31

У п'ятницю у Верховній раді був зареєстрований запропонований урядом проект постанови №6226 про призначення депутата від Партії регіонів Олексія Костусєва головою Антимонопольного комітету.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Видання нагадує, що Костусєв очолював АМКУ з червня 2001 року, залишивши його в травні 2008 року. З того часу обов'язки голови АМКУ виконував Олександр Мельниченко, який за Костусєва був його заступником.

Чи погодиться Костусєв очолити АМКУ, наразі невідомо - отримати його коментар виданню не вдалося. Але в останній рік своєї роботи в АМКУ він неодноразово говорив, що хоче піти з відомства, а в минулі півтора року заявляв, що має намір брати участь у виборах мера Одеси у 2010 році.

Реклама:

Зараз він очолює підкомітет з питань економічної конкуренції та антимонопольної політики комітету ВР з питань економічної політики.

Як відомо, Комітет відіграє важливу роль у боротьбі з інфляцією.

За Костусєва АМКУ проводив розслідування щодо виробників цукру та олії, нафтотрейдерів, а також почав перевірки найбільших роздрібних мереж - Fozzy Group, "Фуршету" та "Великої кишені", - звинувативши їх у монопольній змові, нагадує видання.

Призначення голови комітету важливо також зважаючи на плани Кабміну щодо масштабної приватизації 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!