ЄБРР має мільйони для українського машинобудування

П'ятниця, 15 січня 2010, 20:58

ЄБРР може виділити краматорському ВАТ "Енергомашспецсталь" (ЕМСС)  73 млн. доларів кредиту для завершення великої інвестпрограми.
 
Про це стало відомо з повідомлення самого банку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Рада директорів ЄБРР планує розглянути цей проект 23 лютого 2009 року.

Реалізація проекту дозволила б посилити переваги українського підприємства на внутрішньому та європейському ринку.

У рамках проекту заплановано також скоротити викиди парникових газів і здійснити проект вуглецевих кредитів за посередництвом Multilateral Carbon Credit Fund.

Загальна вартість проекту близька до 261 млн. доларів.

Відомо, що "Енергомашспецсталь" спеціалізується на випуску литих і кованих заготовок індивідуального і дрібносерійного виробництва для машинобудування, металургійної, цементної, гірничодобувної та інших галузей.

Серед споживачів продукції ЕМСС - "Азовсталь", Алчевський меткомбінат, Донецький і Єнакіївський метзаводи, "Донецькгірмаш", Сумське НВО ім.Фрунзе, харківський завод імені Малишева. 

"Енергомашспецсталь" в січні-вересні 2009 року збільшила чистий прибуток на 25,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року - до 13,5 млн. грн., а чистий дохід - на 1,6%, до 664,23 млн. грн. 

Найбільшими акціонерами заводу є кіпрські компанії Ukrainian Metallurgical Plants - 44,88%, Jugon Holdings Limited - 24,44%. 

У квітні 2009 року Антимонопольний комітет дозволив Ukrainian Metallurgical Plants опосередковано придбати більше половини акцій "Енергомашспецсталі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: