Ющенко не завадить першому конкурсу щодо ліцензій на 3G?

Середа, 21 жовтня 2009, 15:50

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) може провести перший конкурс щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом у діапазоні 2,1 ГГц для надання послуг мобільного зв'язку третього покоління (3G), незважаючи на указ президента, який зупиняє розпорядження уряду про конверсії даного діапазону.

Таке припущення висловив глава українського представництва норвезької телекомунікаційної компанії Telenor, основного акціонера найбільшого в країні стільникового оператора ЗАТ "Київстар GSM" Тронд Мое, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки мені відомо, виставлений на перший конкурс діапазон в даний час вільний від військових", - сказав він.

Як повідомлялося, 20 жовтня президент своїм указом призупинив дію розпорядження уряду від 16 вересня 2009 року, яким було визначено порядок проведення конверсії 3G-діапазону і дано доручення НКРЗ організувати проведення тендерів на видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом у цьому діапазоні.

Реклама:

Раніше НКРЗ оголосила, що проведе конкурс з видачі однієї ліцензії 3G 30 листопада 2009 року. Заявки на участь від операторів, які дуже критично поставилися до умов, приймаються з 29 вересня до 26 жовтня.

Згідно з прийнятими всіма членами комісії умовами майбутнього конкурсу, учасникам буде запропоновано смуга шириною 25 МГц на 15 років, стартова ціна якої складе 400 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!