Заступника Данилишина звільнили "за концептуальні розбіжності"

Четвер, 17 вересня 2009, 19:08

Уряд вирішив звільнити з посади заступника міністра економіки Валерія Мунтіяна за ініціативою міністра економіки Богдана Данилишина.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" сам Мунтіян.

Причиною звільнення він назвав концептуальні розбіжності з міністром з питань економічного розвитку країни.

За його словами, ще до приходу кризи в Україну він наполягав на необхідності розробки антикризової стратегії країни, сподіваючись на власні сили країни і розвиток внутрішнього попиту, зменшення впливу міжнародних фінансових організацій на вітчизняну банківську систему і держава в цілому.

Мунтіян додав, що заявляв про необхідність деполітизації та реалістичності макроекономічного прогнозування і ще на початку року запропонував уряду переглянути завищені макропоказники.

"Економіка України знаходиться в системній кризі. Півзаходами проблему не вирішити. Потрібні реальні реформи, спрямовані на ліквідацію кризи системи управління і структурних диспропорцій, здатних провести модернізацію економіки і вивести її на інноваційний шлях розвитку", - сказав він.

Мунтіян підкреслив, що в Україні розроблені лише окремі антикризові заходи, проте до цих пір немає реальної стратегії та системної комплексної антикризової програми.

На його думку, питання про зняття з посади заступника міністра загострилося після його доповіді на засіданні Економічної ради СНД в Москві 11 вересня 2009 року, в якому він наполягав на доцільності міждержавного інноваційного простору держав Співдружності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: