Депутати відмовилися збільшувати розмір Аграрного фонду

П'ятниця, 24 липня 2009, 19:07 -

Верховна рада відмовилася прийняти постанову, якою Кабінету міністрів рекомендувалося за рахунок коштів стабілізаційного фонду, а також залучення інших джерел кредитування, збільшити в установленому порядку до 3 млрд. гривень розмір Аграрного фонду, а також передбачити в державному бюджеті 2010 року фінансування аграрних програм в розмірі не менше 10% ВВП.

Про це ідеться у повідомленні на парламентському веб-сайті.

Згідно з повідомленням, за перше читання проекту постанови про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в агропромисловому комплексі за авторством депутата фракції Блоку Литвина Катерини Ващук проголосували 115 народних депутатів з необхідних 226.

Відповідно до тексту документа, парламент мав намір доручити Кабінету міністрів забезпечити неухильне виконання закону про держбюджет-2009 у питаннях підтримки підприємств АПК у галузі виробництва продукції тваринництва та рослинництва, а також здешевити кредитні ресурси.

Реклама:

Кабміну також планувалося запропонувати протягом тижня з дня прийняття цієї постанови за рахунок коштів стабілізаційного фонду, а також залучення інших джерел кредитування, збільшити в установленому порядку до 3 млрд. гривень розмір Аграрного фонду з метою забезпечення закупівлі зерна у сільськогосподарських товаровиробників та дотримання задекларованих цін на зерно.

Крім того, згідно з проектом постанови, Міністерству економіки пропонувалося невідкладно проаналізувати стан продовольчого балансу держави та вжити заходи, спрямовані на мінімізацію імпорту продовольчих товарів, заборони ввезення неякісної продукції, а також продуктів, що містить генетично модифіковані організми.

У проекті постанови також містилася пропозиція для Кабінету міністрів передбачити в законопроекті про держбюджет на 2010 рік фінансування аграрних програм в розмірі не менше 10% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: