НБУ констатутє зміцнення курсу гривні

П'ятниця, 10 липня 2009, 18:19

Національний банк констатує зміцнення курсу гривні внаслідок здійснення інтервенцій на міжбанківському валютному ринку наприкінці червня - початку липня.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Зміцненню курсу сприяли й проведені НБУ аукціони для погашення позичальниками валютних кредитів.

З початку липня, за даними Нацбанку, на трьох аукціонах було продано 19,65 млн. доларів і майже 15 тис. євро, а обсяг поданих заявок на купівлю швейцарських франків на аукціоні 10 липня становив близько 800 тис.

Реклама:

У результаті цих дій, зазначає НБУ, сформувався тренд на посилення курсу гривні: на міжбанківському ринку гривня посилилася з 7,68 грн./дол. до 7,64 грн./дол., а на готівковому ринку з 7,84 грн./дол. до 7,76 грн./дол.

Незважаючи на те, що наприкінці червня, як зазначає Нацбанк, спостерігався сплеск попиту на іноземну валюту, що супроводжувався відповідними змінами курсу гривні, проведені інтервенції дали змогу збалансувати ситуацію.

НБУ також констатує зміцнення офіційного курсу гривні щодо основних валют з початку липня: на 0,1% - до долара до 7,6224 грн./дол., на 0,85% - до євро до 10,66 грн./євро, на 2,51% - до рубля до 2,39 гривень за 10 рублів.

Як повідомлялося, Національний банк (НБУ) має намір продавати на аукціоні в підтримку фізичних осіб-позичальників 15 липня долари, а 17 липня - євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!