General Motors закінчує процедуру банкрутства

П'ятниця, 10 липня 2009, 14:59

10 липня, закінчується сорокаденний термін процедури банкрутства General Motors (GM), в результаті якої повинна з'явитися більш ефективна компанія, контрольована міністерством фінансів США.

На думку керівництва, початок з чистого листа допоможе компанії поліпшити її образ в очах споживачів, пише газета "Дело".

"Я з нетерпінням чекаю моменту, коли ми почнемо все спочатку, і назва компанії не буде асоціюватися з банкрутством", - цитує видання слова директора з продажу Марка ЛаНева.

Новий голова GM Фріц Хендерсон, який у кінці березня змінив на цій посаді Ріка Вагонера, розробив план перетворення гіганта автомобільної індустрії у більш динамічну і менш бюрократизовану компанію.

Реклама:

Для цього зокрема планується звільнити 20% менеджерів середньої та нижчої ланки, що складає 6 тис. робочих місць, і 35% топ-менеджерів.

Також планується випуск більш економічних автомобілів, скорочення числа марок, моделей і дилерської мережі.

"Новий" GM залишить лише кілька основних брендів, включаючи Chevrolet і Cadillac, позбувшись таких марок-аутсайдерів як Saab, Saturn і Hummer, і скоротить число дилерів на 40%.

Також оновлена компанія знизить соціальні видатки на 48 млрд. доларів і переукласти договір з профспілкою працівників автомобільної промисловості, що дозволить знизити собівартість робочої сили до рівня основних конкурентів, таких як Toyota Motor Corp.

Як повідомлялося, 5 липня Федеральний суд з банкрутства схвалив продаж основних активів GM знову утвореній автомобільній компанії, контрольованій державою.

Колишній лідер американського автопрому вдався до таких заходів, вбачаючи в них єдиний спосіб уникнути ліквідації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!