Думка експерта: Мобільні оператори не відмовляться від "нульових тарифів"

П'ятниця, 10 липня 2009, 12:13

Мобільні оператори будуть, скоріше за все, ігноруватимуть рішення Національної комісії регулювання зв'язку щодо заборони нульових тарифів.

Таку думку в коментарі "Економічній правді" висловив керівник відділу досліджень ринків і послуг GfK Ukraine Гліб Вишлінський, коментуючи відповідне рішення НКРЗ.

"Мобільні оператори ігноруватимуть це рішення НКРЗ, а якщо на них будуть тиснути, то судитимуться з комісією. Тому що юридичних підстав для такого рішення немає", - стверджує він.

За словами Вишлінського, також цим питанням навряд чи займеться Антимонопольний комітет. Він наголошує, що тарифи операторів не підлягають регулюванню контрольним комітетом, і мобільні оператори не є його "підопічними".

Реклама:

"Немає і найменших сумнівів у тому, що реклами з "нулями" не зникнуть. Все збережеться, питання тільки в тому, як провідні оператори будуть з цим боротися", - вважає експерт.

Вишлінський допускає два варіанти поведінки операторів.

"Вони або не змінюватимуть умови і включать обов'язкові поповнення в абонплату при шаленій кількості безкоштовних хвилин всередині мережі або проведуть показовий виступ проти незаконних рішень НКРЗ", - додав він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: