"Газпром" підвищить ціни на газ?

Вівторок, 9 червня 2009, 10:53

У ВАТ "Газпром" вважають, що в 2010 році ціни на газ можуть підвищитися.

Про це заявив заступник голови російського концерну Олександр Медведєв в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Те зростання цін (ціна на нафту), яке ми спостерігаємо останні тижні, буде, природно, відображатися і в цінах на нафтопродукти, в які входять і наші газові формули. І якщо ця тенденція збережеться, то слідом за падінням цін, що спостерігається зараз, у третьому та четвертому кварталі можна очікувати, що ціни підуть вгору - нічого нового в цьому немає, так ринок працює майже 40 років", - відзначив він.

Медведєв підкреслив, що ціна на газ має свої особливості формування.

"У нас ціни на газ більш плавно змінюються і більш передбачувані, що дозволяє всім планувати, скільки грошей потрібно заплатити. Зазвичай період запізнювання становить від 6 до 9 місяців", - наголосив голова російсько концерну.

Коментуючи травневу оплату України за газ, він сказав:

"Дійсно, можна зітхнути з полегшенням, що черговий платіж було здійснено в повному обсязі, і ми дуже сподіваємося, що ця практика буде продовжена, і контракти будуть працювати".

Крім того, Медведєв додав, що питання з приводу позову "Газпрому" до "Нафтогазу України" продовжує розглядатися в Стокгольмському суді.

"Ми подали позови в Стокгольмський арбітраж ... наші юридичні служби працюють. Зрозуміло, арбітраж вирішує результат справи, але у нас дуже сильні аргументи", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!