Ющенко пропонує розбити "будівельний" мільярд на транші

Четвер, 4 червня 2009, 17:33

Президент Віктор Ющенко пропонує виділити 1 млрд. гривень на недобудови траншами, перший з яких міг би становити 30 млн. гривень.

Про це він заявив під час наради з питань добудови житла з представниками Нацбанку, Мінфіну, Державної іпотечної установи, Мінрегіонбуду і Ощадбанку, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, він дав доручення до 9 червня визначити перелік житлових об'єктів з готовністю понад 70% для першочергової добудови, на які й будуть спрямовані ці кошти.

Глава держави наголосив, що будівельна галузь чи не найбільше постраждала в умовах кризи: за перший квартал 2009 року спад житлового будівництва скоротився на 55% від рівня 2008 року.

Реклама:

Відтак, за його словами, треба було використати будь-яку можливість для підтримки галузі.

"У мене питання, до уряду, до вас: що заважає взяти 1 мільярд, який лежить за нашою спільною домовленістю, для того, щоб почати проект добудови 700 житлових будинків?", - сказав президент.

"Якщо зараз немає можливості здійснити такий крок на 1 млрд. гривень, то варто робити це траншами, перший з яких міг би становити 30 млн. гривень", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!