Україна відновлює комерційні поставки електроенергії до Білорусі

Понеділок, 22 червня 2009, 23:50

Україна в 00:00 23 червня відновлює комерційні поставки електроенергії до Білорусі.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-секретаря міністра палива й енергетики Фента Ді.

"На виконання домовленостей прем`єр-міністрів України і Білорусі "Укрінтеренерго" відновлює сьогодні о 00:00 комерційні поставки електроенергії до Білорусі", - сказав він.

За його словами, експорт електроенергії здійснюється у рамках контракту між компанією "Укрінтеренерго" і держконцерном "Біленерго" від 14 травня 2009 року.

Реклама:

Ді уточнив, що до кінця червня потужність експортних поставок на адресу білоруського контрагента становитиме уночі 130 МВт, удень - 185 МВт.

Як відомо, з 1 липня 2007 року Україна припинила експорт електроенергії до Білорусі. В той же час, українська і білоруська сторони продовжували переговори про можливе відновлення постачання електроенергії з України до Білорусі.

У кінці травня 2009 року "Укрінтеренерго" і "Біленерго" домовилися про поставки 100 млн. кВт/год електроенергії щомісячно, починаючи з 1 червня 2009 року.

Потужність експортних поставок до Білорусі планується на рівні 200 МВт на місяць.

12 червня прем`єр-міністр Білорусі Сергій Сидорський повідомив, що з цього дня контракт на постачання української електроенергії до Білорусі, підписаний 14 травня 2009 року між державним концерном "Біленерго" і компанією "Укрінтеренерго", набуває чинності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: