Росія хоче скоротити імпорт м'яса

Неділя, 21 червня 2009, 17:53

У 2009 році Росія імпортує чверть споживаного в країні м'яса проти однієї третини, завезеної в 2008 році.

Такі дані навів президент Росії Дмитро Медведєв, відповідаючи на питання про заходи щодо забезпечення продовольчої безпеки країни, повідомляє K2Кapital.

Згідно з концепцією продовольчої безпеки, Росія повинна в значній мірі забезпечувати себе основними видами продукції - наприклад, картоплею - на 95%, молока - приблизно на 80%.

Медведєв визнав, що наразі деякі вимоги концепції не досягнуто - зокрема, по молоку і по м'ясу на ці позиції вихід поки що не відбувся.

Реклама:

Однак, за словами президента РФ, в період кризи зменшилося завезення до Росії м'яса та молока з-за кордону, що, на думку глави російської держави, дозволяє і вітчизняному сільському господарству розвиватися, і в той же час гарантує від стрибків цін на відповідні види продукції, які купуються за іноземну валюту.

"Це дуже непогано з точки зору нашої продовольчої безпеки. Тому що торік у нас приблизно третина всього м'яса ввезена. Зараз, ймовірно, за підсумками цього року це буде десь чверть", - спрогнозував Медведєв.

Говорячи про значення продовольчої безпеки РФ, Медведєв пояснив: "Безпека, вона у всіх сферах спосіб забезпечити якісь інтереси. Значить, продовольча безпека - це спосіб для держави створити умови, коли населення нашої країни, люди, які живуть в нашій країні , будуть забезпечені продовольством за нормальними, за розумними цінами. Ось що таке продовольча безпека, якщо говорити просто".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: