Нацбанк зазначає зниження активності на міжбанку в червні

Неділя, 21 червня 2009, 13:00

З початку червня на міжбанківському валютному ринку України спостерігалося істотне зниження ділової активності, яке супроводжувалося відповідним зменшенням обсягів валютних операцій.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

При цьому Нацбанк зазначає, що, незважаючи на дані тенденції, НБУ проводив інтервенції як з купівлі іноземної валюти, так і з її продажу.

За інформацією Нацбанку, серед останніх найзначнішими були операції з підтримки валютного попиту НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Також наголошується, що НБУ продовжує проводити валютні аукціони з продажу іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за валютними кредитами.

З початку червня було проведено чотири таких аукціони, на яких було продано 5,55 млн. доларів і 0,67 млн. швейцарських франків.

Оголошений на 12 червня аукціон з продажу євро не відбувся через відсутність заявок на участь у ньому.

За даними Нацбанку, курс гривні до долара порівняно з початком червня практично не змінився - на готівковому ринку з продажу доларів відбулося його зміцнення на 0,06% - до 7,661 гривень за долар, на міжбанківському ринку - зниження на 0,04%, до 7,639 гривень за долар.

Зміцнення офіційного курсу гривні до долара з початку місяця становило 0,02% - до 7,6174 гривень за долар.

Відносно євро гривня девальвувала на 0,44% - до 10,60 гривень за євро, а до російського рубля - на 0,71%, до 2,45 гривень за 10 рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!