Німці зацікавлені в модернізації української труби

П'ятниця, 8 травня 2009, 16:11

Німецька компанія Concord Power NORDAL Gmb зацікавлена у модернізації газотранспортної системи України.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби президента.

Згідно з повідомленням, уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський провів зустріч із представниками Concord Power NORDAL і двох її німецьких партнерів, які спеціалізуються на проектуванні й будівництві газотранспортної інфраструктури.

Німецькі компанії зацікавлені в участі в тендерах у рамках модернізації української ГТС відповідно до спільної декларації, підписаної 23 березня 2009 року в Брюсселі (Бельгія).

Реклама:

Соколовський ознайомив представників німецьких компаній із планами України з розвитку національної газотранспортної системи.

Під час зустрічі обговорювалися питання стратегічного розвитку газотранспортних систем на євразійському континенті, інтереси України, Німеччини і Європейського Союзу щодо збільшення обсягів поставок газу.

Як повідомлялося, 23 березня за підсумками міжнародної конференції в Брюсселі була підписана спільна заява Кабміну і Європейської комісії, відповідно до якої уряд зобов'язується забезпечити незалежність оператора ГТС України, забезпечити відповідно до міжнародних стандартів прозорість і відкритість позичальника, призначеного для здійснення модернізації ГТС, надавати третім сторонам доступ до сховищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: