Нову банківську кризу очікують восени 2009 року

Середа, 27 травня 2009, 15:00

Україну очікує ще одна хвиля кризи банківської ліквідності восени 2009 року.

Про це заявив український бізнесмен, президент індустріальної групи УПЕК Анатолій Гіршфельд, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Проблема поганих кредитів не знята з порядку денного, вона ще тільки має вийти на перший план ... Нова хвиля банківської кризи ліквідності буде пов'язана з неповерненням кредитів, і чекати її варто вже восени поточного року. Зрозуміло, що в таких умовах чекати кредитування реального сектора економіки не доводиться", - наводить його слова прес-служба УПЕК.

При цьому бізнесмен вважає, що в Україні дно економічної кризи все ще не досягнуто.

"Справжня криза в Україні ще не настала... Світове промислове виробництво відновиться до весни майбутнього року, але його загальний обсяг скоротиться. Менш за все воно постраждає в країнах, які в період кризи зуміли підтримати і зберегти свою промисловість", - вважає Гіршфельд.

Він також піддав жорсткій критиці дії уряду в період кризи.

"Замість підтримки реального сектору економіки кредитними ресурсами держава вилучає у нього кошти у вигляді невідшкодованого податку на додану вартість. А також робить все, щоб перекласти відповідальність за економічну ситуацію на великих роботодавців", - зазначає бізнесмен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!