Болгарія обмежить працевлаштування українців

Понеділок, 30 березня 2009, 12:40

Болгарія вводить обмеження на працевлаштування працівників з країн, які не належать до Євросоюзу.

Про це повідомив віце-міністр праці та політики Дімітр Дімітров, пише видання "Дело".

"Ми проаналізували нашу міграційну політику в грудні і прийшли до висновку, що необхідно ввести квоти для жителів країн, що не входять до ЄС", - сказав він.

Дімітров заявив також, що в країні все більш помітні ознаки кризи, тому уряд країни не буде реалізовувати підписані в минулих роках угоди про розширення доступу до болгарського ринку праці громадянам Македонії, Молдови та України.

За даними віцеміністра, безробіття в Болгарії досягло рівня в 7%. Його щомісячне зростання становить 0,32%. Найвищий рівень безробіття зафіксовано в будівельній сфері.

Поки що важко оцінити, яким буде безробіття в туристичній сфері, але вже можна констатувати, що кількість туристів помітно скоротилася.

Між тим, ще рік назад Болгарія заявляла про те, що її ринку праці не вистачає кількох тисяч робочих рук, і вела переговори з Китаєм і В'єтнамом про залучення працівників з цих країн, в основному для туристичної галузі.

Що стосується болгарських жителів, що працюють в інших країнах, на думку Дімітрова, їх масове повернення на батьківщину мало ймовірно. За даними віцеміністра, 2008 року в Болгарію повернулося 4 тисяч мігрантів.

Як повідомлялося, про закриття вакансій для мігрантів не з країн ЄС заявляла раніше Чехія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!