Російський транзит пішов в обхід

Понеділок, 2 березня 2009, 11:23
Транзит російського зерна через українські порти практично призупинився.

З огляду на те, що експорт російського зерна в цьому сезоні наближається до абсолютно рекордного, то недоотриманий прибуток української інфраструктури буде обчислюватися мільйонами, пише видання "Экономические известия".

З початку року частина українських портів не перевалила жодної тонни російського зерна.

Як повідомили в Херсонському порту, перевалка зернових вантажів з Росії з початку року впала до нуля.

"Не було транзитного зерна взагалі", - повідомили у відділі зовнішньоекономічних зв'язків і комерційної роботи з посиланням на начальника відділу Валентину Хаєцьку.

Як відзначили в Іллічівському порту, обсяги перевалки російського транзитного зерна у них традиційно незначні.

"Не можна сказати, що вони впали, просто вони завжди були дуже невеликими. Традиційно максимальну кількість російського зерна перевалює через Одеський порт - для них показники могли змінитися разюче", - повідомили в порту.

За даними Мінтрансзв'язку, практично припинилися перевезення зернових транзитних вантажів в Іллічівський, Херсонський, Керченський порти і порт Южний.

В Одеському морському торговому порту, де традиційно перевалюють максимальну кількість російського зерна, показники становлять близько третини щодо останнього місяця минулого року.

За даними Мінтрансу, у січні в напрямку "порт Одеса" було направлено 142 вагона російських зерновантажів (38% від грудневого показника).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: