Великі компанії перейдуть до іноземних банків

П'ятниця, 13 березня 2009, 18:04

Кращі великі та середні компанії України найближчим часом будуть переходити на обслуговування до банків з іноземним капіталом через більшу надійність таких кредитно-фінансових установ.

Про це заявив голова правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимир Лавренчук в ході Українського інвестиційного саміту, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Беручи до уваги сильну базу капіталу і кращу операційну ефективність діяльності, іноземні банки стануть більш надійні для клієнтів. Ми очікуємо перетоки кращих великих та середніх корпоративних клієнтів до іноземних банків", - сказав він.

Як повідомлялося, частка іноземного капіталу в сукупному статутному капіталі українських банків за підсумками січня-2009 скоротилася до 34,7% з 36,7% за підсумками грудня-2008.

Загальна кількість діючих у країні банків з іноземним капіталом у січні збереглася на рівні 53 кредитно-фінансових установ.

Голова правління "Райффайзен Банку Аваль" також заявив, що сценарій виходу іноземних банків з України є нереалістичних.

"Основні європейські банківські групи, безсумнівно, мають довгострокові плани на ринках центральноєвропейських країн, у тому числі в Україні ... Незважаючи на різке економічне падіння, Україна продовжує мати яскраві довгострокові економічні перспективи, які базуються на висококваліфікованому людському капіталі, багатих природних ресурсах і вигідному географічному розташуванні", - сказав він.

При цьому банкір нагадав: Україна глибоко інтегрована в глобальну економіку через торгові та фінансові зв'язки і має стійке прагнення до повноцінної інтеграції в Європу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!