Міністри фінансів G20 повертаються до боротьби з кризою

П'ятниця, 13 березня 2009, 11:11

Міністри фінансів країн "групи двадцяти" (G20) в п'ятницю зустрінуться в передмісті Лондона, щоб обговорити, як антикризові заходи впливають на ситуацію у світовій економіці і як протрібно діяти далі.

Джерело в російській делегації повідомило, що міністри обговорять доповіді робочих груп, створених після листопадової зустрічі G20 в Бразилії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Схвалені пропозиції робочих груп будуть представлені на саміті G20 2 квітня в Лондоні. Зустріч завершиться в суботу.

Як очікується, порядок денний зустрічі міністрів буде включати в себе реформу системи регулювання, обліку та звітності, зміцнення та розвиток міжнародного співробітництва між наглядовими органами, розширення Форуму фінансової стабільності (ФФБ), реформу МВФ і Світового банку та інших інститутів розвитку.

Основна інтрига міністерської зустрічі пов'язана з розбіжністю позицій США і Європи щодо подальших дій в боротьбі з кризою.

США будуть наполягати на збільшенні фінансових вливань в економіку, проти чого можуть виступити більшість країн Євросоюзу, які хочуть спочатку оцінити ефект колишніх заходів і пропонують поки концентруватися на регулюванні фінансових ринків.

Членами G20 є 19 країн: Аргентина, Австралія, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Південна Корея і Японія.

До G20 входить також Європейський Союз, представлений країною-головою.

Країни "двадцятки" виробляють 85% світового ВВП, в них зосереджено 80% обсягу світової торгівлі. Крім того, у цих країнах проживає дві третини населення світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: