Лідери ЄС виступають за жорсткіший контроль над фінансовими ринками

Неділя, 22 лютого 2009, 15:44

Лідери країн ЄС на саміті в Берліні підтримали ідею більш жорсткого регулювання світових фінансових ринків та інвестиційних фондів.

Про це повідомляє повідомляє Ліга з  посиланням на Бі-бі-сі.

"Фінансові ринки, фінансові продукти, діяльність інвесторів не може здійснюватися без контролю".

Передбачається, що особливу увагу буде приділено інвестиційним фондам, які, як зазначається в документі, "можуть являти собою системний ризик".

Як заявили чиновники Німеччини, фінальна версія комюніке не буде оприлюднена в неділю.

Спочатку позицію про посилення контролю за ринками озвучивали господиня зустрічі - канцлер Німеччини Ангела Меркель. У своєму щотижневому відеозвернення канцлер зазначила, що в законах ЄС щодо контролю за фінансовими продуктами "більше не повинно залишитися ніяких дірок".

Знаходиться серед учасників саміту Прем'єр Чехії Мірек Тополанек в неділю віч-на-віч зустрінеться з Президентом Франції Ніколя Саркозі.

Реклама:

Предметом переговорів стане намір Франції захистити свою автомобільну промисловість і перевести виробництво французьких автомобілів з країн Східної Європи на територію Франції.

На думку представників головуючої в ЄС Чехії, така ініціатива є проявом протекціонізму. Цю оцінку поділяють в Єврокомісії, де вже висловили стурбованість спробами Франції, Італії та Іспанії захистити свій автопром.

Раніше Ангела Меркель висловлювала занепокоєння протекціоністськими заходами, за допомогою яких деякі країни намагаються допомогти своїм компаніям.

Нагадаємо, зустріч лідерів найбільших країн Європейського Союзу, яка відбулася 22 лютого у Берліні, присвячена підготовці до майбутнього 2-го квітня в Лондоні саміту лідерів 20-ти провідних індустріальних держав (G20) та країн з перехідною економікою, на якій будуть обговорюватися шляхи виходу з глобального економічного кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: