"Мотор-Січ" сподівається на Індію

Понеділок, 16 лютого 2009, 16:30

"Мотор-Січ" (Запоріжжя) зацікавлена в організації потужностей з обслуговування та виробництва своїх авіаційних і вертолітних двигунів в Індії. 

Про це з посиланням на  прес-службу Мінпромполітики повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" ,

Під час міжнародного авіакосмічного салону AeroIndia-2009 у Бангалоре (Індія), керівництво "Мотор-Січі" передало міністерству оборонної промисловості Індії пропозиції щодо реалізації ряду спільних проектів "з розробки і виробництву авіадвигунів на території Індії, а також із створення спільних авіаремонтних заводів". 

Як повідомив раніше агентству голова правління ВАТ "Мотор-Січ" В'ячеслав Богуслаєв, у компанії розглядають можливість участі в російсько-індійської програмі створення нового багатофункціонального транспортного літака середньої дальності (МТА) вантажопідйомністю 18-20 тонн. 

Реклама:

Разом з тим, за його словами, "Мотор-Січ" готовий взяти участь у програмі модернізації легких транспортних Ан-32 індійських ВПС і забезпечити для них поставку модернізованих АІ-20Д.

Також Богуслаєв повідомив, що "Мотор-Січ" планує взяти участь в індійській програмі створення легкого тренувального літака для початкового льотного навчання. За його словами, "Мотор-Січ" у якості двигуна для легкого тренувального літака, розроблювального індійської корпорацією HAL готовий запропонувати модернізований двигун АИ-25ТЛХ. 

Крім того, за його словами, українські моторобудівники пропонують індійській стороні легкі вертолітні двигуни АІ-450 і ВК-2500, а також нові розробки в галузі двигунів для безпілотних літальних апаратів.

Як повідомили агентству в керівництві ВАТ, "Мотор-Січ" також здійснить постачання двигунів ТВ3-117 для вертольотів Мі-17-1В, які будуть побудовані Росією в рамках укладеного в грудні 2008 року довгострокового контракту на поставку 80 багатоцільових Мі-17 військово-повітряним силам Індії. 

ВАТ "Мотор-Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Компанія поставляє продукцію в 106 країн світу. 

За її даними, портфель замовлень "Мотор-Січ" в 2009 році складає 450 млн. дол. Плановий зростання поставок вертолітних двигунів у РФ - 20%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: