Введення єдиного соціального внеску потребує доопрацювання

Понеділок, 16 лютого 2009, 16:05

Введення єдиного соціального внеску потребує доопрацювання.

Про це, як повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна", заявив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний.

"Сама ідея введення єдиного соціального внеску, звичайно, є доцільною. Але є питання, які необхідно врегулювати на законодавчому рівні", - сказав він 16 лютого на брифінгу.

Зарудний  також додав, що сам механізм введення такої системи "необхідно досконало відпрацювати".

Реклама:

Нагадаємо, 7 лютого президент України Віктор Ющенко повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон "Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" для повторного розгляду законодавцями, прийнятий Верховною Радою 15 січня. 

У своїх пропозиціях, зокрема, глава держави зазначає, що запропонована законом Адміністрація соціального страхування, її територіальні та інші органи є ще однією надбудовою до існуючої системи, і будуть утримуватися за рахунок надходжень від держстрахування, з чим в умовах фінансової кризи не можна погодитися. 

Крім того, на думку президента, запропоноване в законі радикальна зміна системи управління коштами соціального страхування в умовах дотування державою бюджету Пенсійного фонду може спричинити виникнення заборгованості по пенсіях для громадян. 

При цьому голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці, керівник Федерації профспілок України Василь Хара зазначив, що пропозиції президента до закону "Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" не відносяться до суті закону. 

Хара прогнозує два варіанти розвитку ситуації - подолання вето на цей закон або розгляд його в тій же редакції, у якій він і був прийнятий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: