Керівництво "Arcelor Mittal Кривий Ріг" чекає на продовження добровільного звільнення працівників

Понеділок, 16 лютого 2009, 14:17

ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) розглядає питання продовження дії програми добровільного звільнення працівників підприємства в поточному році.

Про це з посиланням на генерального директора підприємства Жана Жуе повідомляє прес-служба компанії . 

"На підприємстві розглядається питання про проведення добровільного звільнення в 2009 році", цитує прес-служба Жуе. 

Адміністрація ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" може прийняти рішення про виплату винагороди за підсумками роботи підприємства за 2008 рік ( "13-ту зарплату") в два етапи через фінансово-економічну кризи. Винагорода нараховується і виплачується у відповідності з положенням про порядок її нарахування та виплати, узгодженим з профспілкою. У положенні встановлено, що винагорода повинна бути виплачена протягом першого кварталу року, наступного за звітним. 

Реклама:

"Підстав для невиплати даної винагороди за підсумками роботи за 2008 рік немає, адже встановлені в положенні показники виконані. Після узгодження наших дій щодо виплати винагороди з профспілкою, інформація про терміни виплати буде доведена до відома всіх працівників підприємства", - керівник підприємства. 

Говорячи про можливе підвищення зарплати, Жуе пояснив, що підвищення зарплати працівникам підприємства здійснюється в залежності від зміни прожиткового мінімуму, додавши, що розмір тарифної ставки першого розряду з нормальними умовами праці на підприємстві не може бути нижче прожиткового мінімуму. 

"У законі" Про державний бюджет України на 2009 рік "прожитковий мінімум для працездатної особи на 2009 рік встановлений у розмірі, який діяв у грудні 2008 року і дорівнює 669 грн. В даний час розмір тарифної ставки першого розряду з нормальними умовами праці на підприємстві становить 779,89 грн. ", - резюмував гендиректор. 

ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" у 2007-2008 роках провів дві акції по системі добровільного звільнення працівників підприємства. При цьому на меткомбінаті підкреслюють, що ці акції мали чітку соціальну спрямованість: люди пішли з підприємства, отримавши значні бонусні виплати у розмірі 30-60 тисяч грн. в залежності від стажу та віку працівників, нагадує інформ-агенство "Інтерфакс-Україна". 

Раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на зустрічі з працівниками меткомбінату заявляла, що буде контролювати виконання всіх соціальних зобов'язань, взятих власниками "Arcelor Mittal Кривий Ріг" (раніше - "Криворіжсталь", Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) при його покупці. 

ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і понад 7,8 млн. тонн чавуну. 

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!