Вінський продовжує оформлювати землю підприємств Мінтрансу

Понеділок, 16 лютого 2009, 13:25

За 2008 рік на 390 підприємствах, підпорядкованих Міністерству транспорту та зв'язку, було оформлено державні акти на земельні ділянки.

Заходи з оформлення державних актів на земельні ділянки державних підприємств, установ та організацій галузі транспорту та зв'язку було розпочато лише з 2008 року - коли посаду Міністра транспорту та зв'язку України обійняв Йосип Вінський, - повідомляє прес-служба міністерства. 

До 2008 року право державної власності на землю не оформлялося взагалі, тобто, керівники 568 державних підприємств, установ та організацій мали необмежені можливості розпоряджатися земельними ділянками, що насправді належать державі. З приходом Йосипа Вінського - лише за один рік - на 390 підприємствах було оформлено державні акти на земельні ділянки (це 69% від загальної кількості підприємств), говориться у повідомленні.

Так само в минулих роках неоформленими лишалися і об'єкти нерухомого майна державних підприємств: наприкінці 2007 року тільки 2% нерухомості мали свідоцтва на право державної власності.

Реклама:

На понад півтисячі підприємств галузі до 2008 року відбувався повний безлад і об'єкти нерухомого майна могли передаватися в користування чи то приховано передаватися приватній компанії буз належним чином оформлених договорів про спільну діяльність, оренду - та без належного контролю за виконанням цих договорів.

Лише з 2008 року було оформлено 320 свідоцтв на право власності на державну нерухомість.

Йосип Вінський підкреслює, що заходи з оформлення свідоцтва на право державної власності та державних актів на земельні ділянки продовжуватимуться і надалі та перебуватимуть на особливому контролі Мінтрансзв'язку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!