Економічна криза додасть 53 мільйони злиденних

Понеділок, 16 лютого 2009, 13:13

У 2009 році економічна криза може призвести до зубожіння ще 53 млн. чоловік. Загальна кількість людей, які будуть вимушені обходитися 2 долари на день, досягне 1,5 млрд.

Такі прогнози зробив Світовий банк, повідомляє Центр Новин ООН.

"Глобальна економічна криза може перетворитися на гуманітарну кризу у багатьох країнах, що розвиваються, якщо не вжити цілеспрямованих заходів щодо захисту найбільш уразливих категорій населення", - заявив президент Світового банку Роберт Зеллік.

Він звернув увагу на те, що в 2009 році армія людей, що живуть на 1,25 дол., збільшиться на 46 млн, а ті, хто живе на 2 дол. - на 53 млн.

Раніше Роберт Зеллік звернувся до світової спільноти з закликом не кидати на напризволяще держави, які розвиваються. Вони вкрай гостро переживають фінансово-економічну кризу, однак не можуть дозволити собі такі ж пакети стимулюючих заходів, як багаті країни. 

Він запропонував промислово-розвинутим країнам направляти 0,7% коштів, призначених ними на реалізацію заходів зі стимулювання економіки, у "фонд підтримки вразливих верств населення", що постраждали від економічної кризи.

Президент банку підкреслив, що це лише мала частка від сотень мільярдів, які направляються на порятунок банків.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: