Рада у вівторок може розглянути законопроект про зменшення ставки транспортного збору

Понеділок, 16 лютого 2009, 12:00

Парламент може на засіданні у вівторок розглянути та прийняти рішення за законопроектом, який установлює ставки транспортного збору.

Про це голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив 16 лютого на засіданні погоджувальної ради, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна". 

Спікер звернувся до керівника профільного комітету з проханням прийняти рішення по вже зареєстрованим у парламенті 13-ти законопроектах, що стосуються податку з власників з транспортних засобів. 

За словами Литвина, парламент повинен визначитися і прийняти один із законів "тому що цілком очевидно, що ми повинні розглянути його в першому-другому читанні і прийняти його в цілому". 

Реклама:

"Відтягувати далі абсолютно неможливо з урахуванням того, що на базі діючого закону розраховані місцеві бюджети", - підкреслив спікер. 

З ініціативою розглянути та прийняти рішення щодо закону про транспортний збір виступив лідер Партії регіонів Віктор Янукович на засіданні погоджувальної ради. 

Як повідомлялося, законом "Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування", проект якого запропонований урядом, був підвищений акцизний збір на автомобілі в 1,5-10 разів залежно від об'єму двигуна, а також введені нові ставки податку з власників легкових автомобілів. 

При цьому якщо для власників автомобілів з двигуном до 2,2 л вони практично не змінилися за першої реєстрації або незначно зросли під час перереєстрації, то для власників авто з двигуном від 2,2 до 2,5 л вони ставки податку зросли в 7,5 разів . 

3 лютого Кабінет міністрів у відповідному законопроекті запропонував зменшити ставку транспортного збору, що вступив в силу 10 січня 2009 року, на легкові автомобілі з об'ємом циліндра двигуна від 2201 куб см до 2500 куб см з 75 до 30 грн за 100 куб см з одночасним збільшенням ставки з 10 до 15 грн для легкових авто з двигуном об'ємом від 1801 куб см до 2200 куб. см.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: