Україна і Єврокомісія підписали декларацію про політику у сфері розвитку малого та середнього підприємництва

Понеділок, 16 лютого 2009, 11:50

Уряд України і Європейська комісія підписали декларацію про політику у сфері розвитку малого та середнього підприємництва. 

Заява про це пролунала на спільній прес-конференції прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і віце-президента Єврокомісії Гюнтера Ферхойгена 16 лютого, повідомляє агенстов "Інтерфакс-Україна". 

"Сьогоднішній документ, який ми разом підписали про координацію нашої діяльності в політиці підтримки малого та середнього підприємництва як раз і є початком роботи щодо реального обміну досвідом, обміну необхідних кроків, які змушена робити Україна в цей важкий час світової фінансової кризи для підтримки малого та середнього бізнесу ", - сказала Тимошенко 

Крім того, вона повідомила, що після підписання документу буде налагоджена співпраця і робота між профільними відомствами двох сторін.

Реклама:

Зокрема, за її словами дані відомства будуть працювати у трьох напрямках: тісна комунікація між урядом України та Асоціацією малого та середнього підприємництва, введення мораторію на підвищення податків для малого та середнього бізнесу і розбюрократізація державних чиновників усіх гілок влади. 

Перед підписанням декларації віце-президент Єврокомісії Гюнтер Ферхойген відзначив, що є прихильником "закріплення за Україною чіткої європейської перспективи."

"Але для того, щоб це введення було реалізовано, необхідно робити маленькі кроки, і сьогодні ми зробимо один з маленьких кроків . Він не змінює історію, але є надзвичайно важливим для нашого зближення ", - додав він. 

Ферхойген підкреслив, що підписання цієї декларації є надзвичайно важливим, так як "мале і середнє підприємництво є кістяком та основою світової економіки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: