"Vanco" задоволена зобов'язанням Тимошенко не чіпати Прикерченську ділянку

Понеділок, 16 лютого 2009, 11:11

"Венко Прикерченська" задоволена зобов'язаннями прем'єр-міністра не вживати будь-яких дій на Прикерченській ділянці під час проведення арбітражного розгляду, про це йдеться у прес-релізі компанії.

У своєму офіційному наказі від 13 лютого 2009 року, направленому обом сторонам арбітражного процесу, Арбітражний трибунал підкреслив, що очікує від уряду України виконання зобов'язань, взятих на себе Прем'єр-міністром України не вживати яких-небудь дій на Прикерченській ділянці Чорного моря, які можуть порушити права компанії "Венко Прикерченская Лтд".

Нагадаємо, у грудні 2008 року компанія "Венко Прикерченская Лтд" офіційно звернулася в Арбітражний трибунал з проханням заборонити уряду України робити які-небудь дії відносно Прикерченської ділянки під час проведення арбітражного процесу.

У повідомленні йдеться, що таким чином уряд України пішов на безпрецедентний крок, виражений у вигляді офіційного листа, підписаного Прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко і спрямованого в Арбітражний трибунал.

Реклама:

У цьому листі від 29 січня 2009 року Прем'єр-міністр України відповідально запевнила, що уряд України не буде починати жодних дій на Прикерченській ділянці, які можуть порушити права компанії "Венко Прикерченская Лтд" до завершення арбітражного розгляду.

"Цим листом українське уряд надав компанії ті гарантії, за якими компанія і зверталася до Трибуналу в кінці грудня минулого року. Очевидно, що вперше прем'єр-міністр України офіційно направила подібне зобов'язання в міжнародний арбітражний трибунал", йдеться у повідомлені.

"Офіційне зобов'язання уряду України є для нас саме тим завіренням, які ми й хотіли отримати, звернувшись в грудні минулого року в Арбітражний трибунал за тимчасовим забороною використовувати Прикерченский ділянку. Трибунал також очікує, що уряд виконає цю обіцянку. Тим не менше, ще раз хотів би підкреслити, що наша компанія готова до конструктивного діалогу з Кабінетом міністрів України для якнайшвидшого вирішення всіх існуючих розбіжностей", - зазначив Джим Баун, президент компанії "Венко Прикерченская Лтд".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!