Суд стягнув з Трансбанку близько 740 тисяч гривень

Понеділок, 16 лютого 2009, 11:02 -
Господарський суд Херсонської області прийняв рішення про примусове стягнення з херсонської філії "Трансбанку" (Київ) майже 740 тисяч грн. за позовом ТОВ "Механічний завод" (Херсон).

Відповідне рішення прийняте 29 січня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У рішенні відзначається, що банк не проводив вчасно розрахунки за дорученням ТОВ "Механічний завод", мотивуючи це відсутністю грошей, що привело до загрози припинення діяльності підприємства, неперерахуванню засобів за послуги міськводоканалу, електроенергію, податків.

У результаті на підприємстві була припинена подача води й електроенергії, виникли борги за платежами у бюджет, загроза невиплати зарплати працівникам.

Перерахування грошей з поточного рахунка товариства банк призупинив після 23 січня, посилаючись на нестабільність на грошово-кредитному ринку.

Реклама:

За рішенням суду банку слід також сплатити ТОВ "Механічний завод" більш 132 тисяч грн. пені. Загальна сума складе майже 740 тисяч грн.

ТОВ "Механічний завод" створено в 2000 році на базі колишнього Херсонського ремонтно-механічного заводу. Спеціалізується на випуску заготівель для підприємств кольорової і чорної металургії, а також на випуску засобів механізації будівництва. У структурі підприємства - металургійний і машинобудівний цехи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: