Банки не платять страховки автовласникам

Понеділок, 16 лютого 2009, 10:46 -
Банки позбавили позичальників страхових виплат, що призначалися для ремонту кредитних автомобілів.

Про це повідомляє видання "Діло".

"З початку року практично усі банки з першої двадцятки перестали віддавати страхові виплати позичальникам. Навіть тим, хто вчасно й у повному обсязі погашають кредит", - цитує видання заступника голови Держфінпослуг Сергія Михайленка.

За законодавством саме банк вирішує, куди страховик перелічить страхову виплату - власникові на ремонт придбаного в кредит авто або ж внесе в рахунок погашення кредиту. Останній варіант застосовувався тільки стосовно недисциплінованих позичальників. Але тепер ситуація змінилася.

Через те, що вплинути на усі банки страховики не можуть, вони пропонують зробити виняток хоча б за тим банками, де була введена тимчасова адміністрація.

Реклама:

Вирішити проблему спробують за допомогою регулятора. "Страховики мають намір звернутися до Держфінпослуг і домогтися можливості на законних підставах не платити банку-бенефіціарію страхове відшкодування за клієнта, якщо в цьому банку введена тимчасова адміністрація", - говорить керівник асоціації "Страховий бізнес" Ігор Яковенко.

Це питання піднімалося минулої п'ятниці на спільній нараді регуляторів фінансових ринків, у якому брали участь представники Національного банку, Держфінпослуг, Асоціація українських банків та інші.

Поки що учасники наради обмежилися створенням робочої групи, яка, зокрема, займатиметься і питаннями перерахування страхових виплат банкам із уведеною тимчасовою адміністрацією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: