Доля безробітних у селі залишається невизначеною

Понеділок, 16 лютого 2009, 09:27
Співробітники обласних і районних центрів зайнятості не знають, за якими критеріями надавати сільським мешканцям статус безробітних.

Як зазначає тижневик "Дзеркало тижня", така проблема виникла після прийняття Верховною Радою закону "Про внесення змін у деякі закони України про зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення".

Відповідно до закону, члени особистих селянских господарств є особами, які забезпечують себе роботою самостійно і належать до зайнятого населення за умови, що робота в цьому господарстві для них є основною і розрахунковий місячний доход на одного члена дорівнює або перевищує розмір мінімальної заробітної плати. Таким чином, вони не мають права реєструватися в центрах зайнятості як безробітні.

У той же час у законі відсутні норми про те, хто і як саме має встановлювати, чи є робота в особистому селянскому господарстві основною.

"Чекаємо роз'яснень... Фактично поки немає конкретного визначення, кого ж можна зараховувати до членів особистого селянского господарства", - так коментували ситуацію "Дзеркалу тижня" в обласних і районних центрах зайнятості.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!