Фармацевти звинуватили Тимошенко в покриванні "своїх"

Середа, 24 грудня 2008, 13:37
 

Зменшення обсягів виробництва вітчизняних лікарських засобів та дефіцит ліків є наслідком непрофесійних дій уряду Юлії Тимошенко.

Про це заявила директор об'єднання працівників медичної та мікробіологічної промисловості України Світлана Буніна на прес-конференції, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ця криза - від зниження виробництва на вітчизняних фармацевтичних підприємствах до дефіциту, яка виникла в останнім часом - викликана саме необгрунтованими і не виваженими діями деяких чиновників і кроками нашого уряду", - зазначила вона.

Вона наголосила, що дозвільна система України визнана провідними фахівцями Всесвітньої організації охорони здоров'я та Євросоюзу.

"Кабінет міністрів своїми постановами має намір її зруйнувати", - наголосила вона.

Голова робочої групи з питань подолання кризових явищ у фармацевтичній галузі при Раді підприємців Кабінету міністрів Олена Пруднікова заявила, що в Україні "кілька потужних груп впливу використовують політичні важелі для впливу на фармацевтичну галузь".

"Фактично є спроба перерозподілу ринку (фармацевтичного), намір монополізувати його олігархами", - заявила вона.

Так, за її словами, на сьогоднішній день "по 30-ти виробникам лікарських засобів від 40 до 100% фармацевтичного ринку належить одній дистрибуторській компанії -" Оптима Фарм ", у якої ціни на лікарські засоби дорожче на 40%, ніж у інших компаній" .

"На сьогодні вже немає п'яти фірм-дистрибуторів, зокрема," Вента "," Бадм "," Фармако ", тому що всі дії органів контролю були спрямовані на знищення цих суб'єктів господарювання", - заявила Пруднікова.

"Людина, яка займається руйнуванням фармацевтичної галузі і фактично знищила оптовий сектор, залишила одного монополіста - фірму" Оптима Фарм ", власником якої є Богдан Губський.

Пруднікова звинуватила уряд та міністра охорони здоров'я Василя Князевіча у невиконанні указу президента Віктора Ющенка, яким було припинено дію 4 постанов Кабміну про реформування фармацевтичної галузі.

Якщо ці вимоги не будуть виконані, фармацевти мають намір вийти на акцію протесту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: