На український фондовий ринок впливає тільки негатив

Четвер, 9 жовтня 2008, 19:22
 

За результатами торгів у четвер, 9 жовтня, індекс ПФТС втратив 2,77%, опустившись до рівня 310,83 пункту. 

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 140 угод, повідомляє FundMarket.

Обсяг торгів склав 42 млн. грн., з них лише 7 млн. грн. - на ринку акцій.

Більш широкий індекс українського фондового ринку, що розраховується фінансовим порталом FundMarket UAI-50 (Український Зважений Індекс), зафіксував зниження на 4,88%, опустившись до 30,34 пункту.

Реклама:

У четвер знову довелося спостерігати сильний тиск на акції українських емітентів. Падіння триває вже тиждень, і закрити роботу платформи вчора на цілий день було правильним рішенням, переконаний голова правління ФК "Автоальянс-Інвест" Дмитро Тараненко.

На його думку, сильна негативна динаміка двох попередніх торговельних сесій свідчила на користь цього кроку.

"До практики "дати гравцям перепочити" останнім часом часто прибігають фондові біржі країн, що розвиваються", - відзначив експерт.

Незважаючи на розпочаті у середу заходи, сьогоднішній торговельний день не зміг наповнити позитивом ні російське вибухове зростання, ні помірне зростання європейських індексів, ні позитивний настрій провідних аналітиків й інвесторів у світі.

Все-таки політичні ризики, які хоч і були враховані ринком раніше, зіграли свою роль у сьогоднішнім зниженні.

Серед великих падінь варто відзначити: ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов" (-28,00%), ВАТ "Мостобуд" (-40,00%), "Алчевський КХЗ" (-22.00%), ВАТ "Родовід банк" (-12,50%), "Луцький автомобільний завод" (ЛУАЗ) (-13,64%), ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (-18,52%).

Акції ВАТ КБ "Форум" сьогодні торгувалися в мінусі й знизилися на 10,11%, хоча була опублікована й позитивна новина. Так, прес-службою банку було повідомлено, що його чистий прибуток за січень-вересень цього року склав 63,8 млн. грн., що на 74% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Лідером торгів за обсягами за день стали акції "Западенерго" при сьоми угодах на 906,91млн. грн.

Як згадувалося раніше, індекси ММВБ і РТС сьогодні показали велике зростання навіть з припиненнями торгів через сильне зростання. Під кінець дня вони виросли на 10,54% і 10,91% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!