Компанія Жеваго б'є рекорди падіння

Понеділок, 6 жовтня 2008, 17:14

Падіння котирувань акцій компанії Ferrexpo Plc, основним власником якої є український підприємець Костянтин Жеваго, у понеділок на Лондонській фондовій біржі досягало 19% і стало рекордним за всю історію торгів компанії.

Максимальне падіння вартості акцій пішло за повідомленням про те, що власником 20,79% пакету компанії стала чеська New World Resources (NWR), що є найбільшою в Центральній Європі вуглевидобувною компанією, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

В результаті угоди частка Жеваго в Ferrexpo скоротилася до 51%.

Пізніше на торгах у понеділок у Лондоні папери української компанії трохи відкоригувалися, і, за даними о 16:55 за московським часом, падіння склало 4,68% (до 112 пенсів).

Реклама:

Як повідомлялося, пакет акцій Ferrexpo розміром 122, 364 млн. був проданий за ціною 83 пенса за акцію компанії RPG Industries SE (RPGI), що належить 63,8% акцій NWR. Даний пакет належав JPMorgan Chase Bank N.A. як гарантія за кредитом.

Ключовим активом Ferrexpo є Полтавський ГЗК - найбільший в Україні виробник залізорудних окатишів. Підприємство спеціалізується на видобутку залізної руди кар'єрним способом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: