RPG Industries придбала 20,79% Ferrexpo

Понеділок, 6 жовтня 2008, 12:30

Компанія RPG Industries SE ("RPGI"), власник 63,8% акцій великої вугільної компанії New World Resources N.V. (NWR, Нідерланди), придбала 20,79% акціонерного капіталу британської гірничорудної компанії Ferrexpo з активами в Україні, які донедавна належали українському бізнесменові Костянтинові Жеваго, у результаті скоротившому свій пакет до 51%, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна" .

Ferrexpo на Лондонській фондовій біржі в понеділок, RPGI запропонувала передати придбані акції NWR, що, у свою чергу, є ключовим власником OKD, a.s. - найбільшої чеської вугільної компанії з обсягами продажу вугілля в 2007 році 13,1 млн тонн, з яких 6,8 млн тонн - коксівного для сталевої галузі.

Ferrexpo уточнює, що компанія Fevamotinico S.a r.l., бенефіціаром якої є Костянтин Жеваго, 6 жовтня продала 122 млн 364,28 тис. акцій Ferrexpo через JPMorgan Chase Bank, N.A. відповідно до укладеної у квітні кредитною угодою з цим банком під заставу 73,1% що належали Жеваго акцій гірничорудної компанії.

У документі відзначається, що після виплати 17 жовтня цього року дивідендів по акціях Ferrexpo, всі пов'язані із заставою обмеження на приналежний К.Жеваго 51% пакет акцій (300 млн 198,313 тис. штук) гірничорудної компанії будуть зняті.

Реклама:

Ferrexpo також повідомляє, що рада директорів компанії обговорить перспективи, що виникли у зв'язку із входженням у її капітал мажоритарного власника вугільної компанії NWR.

Крім того, Ferrexpo підкреслює, що продаж не викликаний станом бізнесу компанії, що залишається фундаментально сильним. Ferrexpo нагадує, що вона тримає ліцензії на найбільші залізорудні запаси в Європі обсягом 6,5 млрд тонн, продає свою продукцію на 90% дорожче, ніж до 1 квітня 2008 року й збереже такі ціни до 31 березня 2009 року.
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: