Тимошенко вимагає доступу до контрабанди зброї

Середа, 1 жовтня 2008, 16:25

Тимошенко просить доступу до контрабанди зброї

Уряд України має у своєму розпорядженні дані про факти незаконної торгівлі зброєю Києвом, заявляє прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Це не компетенція уряду, але всі дані, які ми маємо, ми передаємо до спеціальної слідчої комісії, що створена у Верховній Раді України щодо розслідування незаконної торгівлі зброєю, що сьогодні, на жаль, має місце в Україні", - сказала Прем'єр-міністр.

Юлія.Тимошенко підкреслила, що подібні питання необхідно віднести під контроль уряду.

Реклама:

"Уряд сьогодні намагається боротися з усіма тіньовими явищами в економіці і якщо необхідно припиняти незаконну торгівлю зброєю, те необхідно від підпорядкування президентові передати це в підпорядкування уряду. Тоді ми зможемо навести порядок по цьому питанню", - заявила прем'єр.

Крім того, Тимошенко засумнівалася, що президент України Віктор Ющенко й Рада національної безпеки й оборони допустять контролюючі структури уряду перевірити "чесність і законність торгівлі зброєю".

Вся торгівля зброєю перебуває під безпосереднім контролем президента і РНБО. Уряд практично відсторонений від цього виду діяльності й тому ми, звичайно ж, направимо Контрольно-ревізійне управління для того, щоб розібратися. Але я не виключаю, що президент України й СНБО просто не допустять контролюючі структури перевірити на чесність і законність процес торгівлі зброєю", - сказала Юлія Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: