Ціна на нафту підвищилася через реанімацію "плану порятунку"

Середа, 1 жовтня 2008, 10:45

Ціна ф'ючерсів на нафту в середу продовжує підвищуватися й досягла 102,24 дол., піднявшись на 1,6% (1,6 дол.).

Це пов'язано з тим, що Конгрес США все-таки схвалить "план порятунку" американської економіки, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на  агентство Bloomberg.

Напередодні ціна листопадового ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на 4,4% (4,27 дол.) - до 100,64 дол. за барель.

У понеділок котирування пережили рекордне за останні 7 років зниження після того, як Палата представників Конгресу США проголосувала проти законопроекту, що дозволяє уряду провести викуп неліквідних активів банків на 700 млрд. дол.

Реклама:

Лідери демократів і республіканців у Сенаті домовилися провести в середу ввечері голосування за планом порятунку фінансової системи США, при цьому в законопроект будуть внесені зміни, які підвищують шанси на його схвалення обома палатами Конгресу.

Котирування ф'ючерса на листопад на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 30 вересня підвищилися на 4,06 дол. і досягли 94,78 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures ціна ф'ючерсів на листопад на нафту Brent підвищилася на 4,19 дол.- до 98,17 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я у вівторок склала 96,09 дол. за барель, що на 4,69 дол. вище ціни spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з поставкою до портів Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) коштувала 95,84 дол. за барель (+4,69 дол.), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - 98,22 дол. за барель (+4,69 дол.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!