Долар різко відвоював у гривні свої позиції

Середа, 17 вересня 2008, 17:28

На міжбанківському валютному ринку України відбулося різке зниження курсу гривні відносно долара США.

Так, у середу операції укладалися за курсом 4,84 грн. за долар і до кінця торгів ставки виросли до 4,94-4,95 грн. за долар, повідомляє агентство "УНІАН".

"Відбулося різке підвищення попиту на іноземну валюту. Купувалася валюта для оплати контрактів з газу та нафти. Плюс нестабільна ситуація в політиці і в загальносвітових тенденціях. Це все і дало такий ефект", - пояснив експерт.

Разом з тим, голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук вважає, що ситуація на валютному ринку України зумовлена ситуацією на світових фінансових ринках, а також тим, що інвестори виводять свої капітали з ринків країн, що розвиваються.

Реклама:

"Ця тенденція має загальносвітове пояснення щодо зміцнення курсу долара, так чи інакше, це впливає на наш ринок. На мою думку, на ситуацію на міжбанківському валютному ринку не впливають українські ситуативні чинники", - сказав Гриджук.

Як повідомлялося, 15 вересня голова Ради Нацбанку України Петро Порошенко повідомив про зниження у вересні обсягу золотовалютних резервів НБУ на 700 млн. дол.

За його словами, зниження пов'язане з курсовим коливанням валют, з яких складається золотовалютний запас Нацбанку, в першу чергу, євро і англійського фунта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: