На фондовому ринку України активна паніка

Середа, 17 вересня 2008, 14:44

У середу, 17 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній зафіксований різнонаправлений рух котирувань.

Про це повідомляє FundMarket.

За словами директора з управління активами КУА Tiger Asset Management Юрія Ушкова, показник падіння у вівторок свідчить про те, що ринок увійшов у стадію активної паніки, що звичайно передує періоду стабілізації.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував падіння на 2,17%, знизившись до 34,65 пункту.

Реклама:

"Якщо падіння продовжиться такими темпами, то дно ми побачимо протягом цього місяця", - вважає експерт.

Торги першої половини дали наступні результати: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 17,65%), ВАТ "Укрнафта" (+ 7,90%), ВАТ "Центренерго" (+ 3,95%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 1,52%), ВАТ "Мотор Січ" (- 1,56%), ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (- 1,88%), ВАТ "Київенерго" (- 2,86%).

Лідером падіння став ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (- 64,44%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 0,64%) - 666 тис. грн.

А от на російських ринках торговці перебувають у стані шоку вже другий день. Індекс ММВБ сьогодні за станом на 12:01 за московським часом упав на 9,5%.Сьогодні о 12:10 мск торги на фондових біржах РТС і ММВБ припинені через розпорядження Федеральної служби з фінансових ринків Росії до особливого розпорядження.

У вівторок гравці американських ринків довго не могли визначитися з напрямком руху. Однак, під кінець дня індекси виросли завдяки надіям на порятунок страхової компанії American International Group (AIG).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: